Samalla viivalla

Samalla viivalla -saavutettavuus- ja esteettömyystapahtuma on Raision Kirjastotalossa, Eeronkuja 2, keskiviikkona 20.3. kello 10-18.30.

Tule näkemään minkälaisia haasteita ja esteitä vammaiset kokevat jokapäiväisessä elämässään ja miten näitä ongelmia ratkaistaan.

Kirjastotalon auditorio Martinsalissa on useita asiantuntijaluentoja:

kello 12.00 näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula puhuu aiheesta ”Kuvailutulkkaus keinona kokea elokuva”.
kello 13.00 erikoislääkäri Elina Rytsölä puhuu aiheesta ”Ikäkuulo ja kuulon kuntoutus”.
kello 14.00 erityisasiantuntija Emmi Tuomi ja kommunikaatiotyöntekijä Sanna Nuutinen puhuvat aiheesta ”Kuulonäkövammaisen henkilön kohtaaminen - vinkkejä arkeen”.

Tapahtumassa pääsee tutustumaan muun muassa seuraavien esittelijöiden tuotteisiin: BlindSquare, Avaava, Movie Reader, Näköpiste Polar Print, Haltija ja Paineless.

Pimeässä kahvilassa asioidaan ilman näkökykyä avustajien opastuksella. Haittalasiradalla voi kokeilla miten rajoittunut näkökyky vaikuttaa liikkumiseen. Paikalla on myös kuulonmittauspiste kello 10-18.

Lisäksi tapahtumassa voi kokeilla kahden henkilön rinnakkain ajettavaa pyörää ja sähkömopoa.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Raision kaupunginkirjasto, Raision liikuntapalvelut, Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry, Raision vanhusneuvosto, Raision vammaisneuvosto, Kuuloliitto, Ikäneuvola ja Hulvelan Helmi.
Sivun alkuun